Zoete Pieper broodjes

4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 1 Zoete Pieper
  • 250 gr bloem
  • 8 gr gist
  • 1 tl honing
  • 1 ei
  • 20 gr boter
  • 1 tl zout
  • sesamzaad

Bereidingswijze


- Verwarm de oven voor op circa 230 graden.

- Schil de Zoete Piepers en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 1,5cm

- Kook de Zoete Pieper tot deze gaar en zacht is.

- Pureer de Zoete Pieper

- Gebruik hiervan ongeveer 80 gram.

- Meng de Zoete Pieper, gist, bloem, boter, honing en zout in de kom van de mixer. Kneed het deeg 10 minuten met de mixer. Haal het deeg uit de kom om het met de hand na te kneden tot een elastisch deeg.

- Voeg meer Zoete Pieper puree aan het deeg toe wanneer deze te droog is. Is het deeg te nat, voeg dan nog meer bloem toe.

- Laat het deeg 30 minuten rijzen.

- Kneed het deeg en verdeel dit in 8 à 10 stukken. Laat het 10 minuten rusten en maak er dan mooie bolletjes van. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg weer 30 minuten rijzen.

-Bestrijk de Zoete Pieper broodjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes, bak de broodjes in de oven voor ongeveer 12 minuten tot deze goudbruin zijn.

Deze broodjes zijn onder andere erg geschikt voor een broodje hamburger!